Vanhemmille

Miksi harrastaa musiikkia? Vanhemman rooli Vanhempainyhdistykset Eepos-oppilasjärjestelmä

Miksi harrastaa musiikkia?

Sen lisäksi, että kaikkihan me pidämme jonkinlaisesta musiikista, musiikin harrastamisen hyötyjä on tutkittu ja niitä on paljon. Musiikin harrastamisen etuja ovat mm.

Meillä musiikkiopistossa opetus on järjestelmällistä ja opetussuunnitelman mukaista, jokaisen lapsen lähtötilanne huomioiden. Voit hakea meille oppilaaksi vaikkei vielä olisi ehtinyt karttua kokemusta soittamisesta. Soitinvalikoimamme on todella laaja, josta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen soitin laulua unohtamatta. Lainasoittimella pääsee monissa soittimissa alkuun ennen oman soittimen hankkimista. Lämpimästi tervetuloa meille harrastamaan musiikkia, se on antoisaa ja musiikki kuuluu kaikille!

Vanhemman rooli

Vanhemman roolin lapsen musiikkiharrastuksessa voisi kuvailla tutulla kolmen K:n mallilla, mikä on usein sama harrastuksesta riippumatta, eli – kuljeta, kustanna ja kannusta.

Mitä varhaisemmalla iällä opinnot aloitetaan, sitä tärkeämpi rooli toki huoltajilla on lapsen harrastuksessa. Nuorempien oppilaiden kanssa voi katsoa soittoläksyjä yhdessä, ihastella opittuja taitoja konserttiesiintymisissä tai sukeltaa yhdessä musiikin hahmotuksen merkilliseen maailmaan. Musiikkiopistossa toimii myös kaksi vanhempainyhdistystä, jousi- ja puhallinsoittajille omansa, joiden toimintaan pääsee helposti mukaan.

Aivan pienimpien lasten Suzuki-opetus perustuu kodin, oppilaan ja opettajan muodostamaan yhteistyökolmioon. Soittotunnit voi aloittaa jo 3-vuotiaana yhdessä vanhemman kanssa edeten pienin askelin. Vanhemman ei tarvitse osata soittaa ennen tunneille tulemista, vaan soitonopiskeluun kuuluu myös vanhempainkoulutusta, jotta vanhempi osaa toimia apuopettajana kotona. Musiikista tulee perheen yhteinen harrastus ja ilon aihe.

Vanhempainyhdistykset

Oppilaitoksessamme toimii oma yhdistys sekä puhallinsoittajille että jousisoittajille. Yhdistykset tukevat orkesteritoimintaa, järjestävät leirejä, esiintymisiä ja muuta mukavaa oppilaille. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Jousisoittajien Tuki ry.

Kotkan seudun musiikkiopiston Jousisoittajien Tuki ry tukee musiikkiopiston jousisoittajia yhteistyössä musiikkiopiston kanssa. Yhdistys saa tuloja pääasiassa Kotkan Kaupunginteatterin narikkatoiminnasta. KSMO:n jousisoittajien tuki ry mahdollistaa monenlaista harrastukseen liittyvää oheistoimintaa ja tarvitsemme tueksi teitä kaikkia vanhempia! Osallistuminen toimintaan on vaivaton ja helppo tapa tukea lasten ja nuorten harrastusta.

www.jousiorkesteri.fi

Kotkan Nuoriso-orkesteriyhdistys ry.

Musiikkiopistossa toimii tällä hetkellä viisi eritasoista puhallinorkesteria. Puhallinorkestereista käytetään nimitystä Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesteri. Toimintaa tukemassa orkestereiden taustalla toimii Kotkan Nuoriso-orkesteriyhdistys ry., joka järjestää soittajille leirejä ja muita tapahtumia, sekä hankkii orkesterille nuotteja ja soittimia.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää orkesterin tunnettuutta, kasvattaa soittajien välistä yhteisöllisyyttä ja tukea orkestereiden ja soittajien harrastusta monin tavoin. Yksi keskeinen yhdistyksen tavoite on myös motivoida soittajia pysymään harrastuksen parissa mm. järjestämällä säännöllisesti esiintymismatkoja ulkomaille. Yhdistys kerää tulonsa pääasiallisesti vanhempien narikkatoiminnan kautta, mutta myös orkestereiden konserttituloilla. Yhdistyksellä on myös merkittäviä tukijoita, joiden avustusten turvin toimintaa pystytään kehittämään monipuolisesti. Kaikki tulot käytetään orkesterissa soittavien nuorten hyväksi.

www.nuoriso-orkesteri.fi

Eepos-oppilasjärjestelmä

Oppilaitoksessamme on käytössä Eepos–oppilasjärjestelmä, johon tehdään tunnukset opintojen alkaessa. Omat tunnukset voidaan tehdä sekä oppilaalle että huoltajalle.

Huoltajatunnukset kannattaa ottaa käyttöön etenkin, jos perheessä useampi opiskelee meillä, jolloin huoltaja voi hallinnoida kaikkien lastensa asioita yhden tunnuksen alta. Eepos-järjestelmään kirjaudutaan osoitteessa: ksmo.eepos.fi 

Suosittelemme myös Eepos-sovelluksen lataamista omaan puhelimeen veloituksetta Google play -kaupasta tai App Storesta, jolloin esim. oppilaan läksytiedot ja musiikkiopiston tiedotteet löytyvät helposti. 

Eepoksen avulla voit seurata lapsen opintojen etenemistä tavoitetauluista ja saada läksytiedot ja vastaanottaa musiikkiopiston tiedotteita. Eepoksessa myös täytetään jatkamisilmoitukset ja varataan paikat valinnaisiin, musiikin hahmotustunneille ym.

Tästä Eepokseen