Opinnot

Musiikkileikkikoulu

Varhaisiän musiikinopetus tarjoaa iloista, monipuolista ja tavoitteellista musiikkitoimintaa 0-9-vuotiaille. Musiikki on kuin aurinko, jonka säteet kasvattavat lasta kokonaisvaltaisesti. Tule mukaan toiminnallisille ja elämyksellisille tunneille!

Lauluvalmennus

Kiinnostaako laulu? Lauluvalmennuksessa opit laulunopiskelun alkeet innostavan opettajan johdolla. Opinnot on tarkoitettu n. 10-16-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita yksinlaulusta.

Suzuki-opetus

Suzuki-opetusta tarjotaan huilun- ja pianonsoitossa. Suzuki-menetelmää pidetään lapsilähtöisenä ja luonnollisena tapana oppia musiikkia. Soittotunnit voi aloittaa 4-5-vuotiaana yhdessä vanhemman kanssa.

Klassinen linja

Kiinnostaako musiikki? Valitse oma soittimesi lähes 30 eri instrumentin joukosta ja sukella klassisen musiikin saloihin kannustavien opettajin johdolla. Opintoihin sisältyy solistisen aineen, yhteismusisoinnin ja musiikin hahmotusaineiden opintoja sekä valinnaisaineita. Tule mukaan innostaville tunneille!

Rytmilinja

Vipattaako jalka ja onko rakkautesi rock? Rytmimusiikin opinnoissa keskitytään rytmimusiikin eri tyylilajeihin kannustavien opettajien johdolla. Opintoihin sisältyy omien soitto- ja laulutuntien lisäksi bänditoimintaa sekä musiikin hahmotusaineiden opetusta. Nyt tukka heilumaan!

Musiikkiteatterilinja

Mitä syntyy, kun yhdistetään ihan parhaat opettajat, tanssiminen, musiikin opiskelu, näytteleminen, laulaminen ja porukka täynnä parhaita kavereitasi? Musiikkiteatterilinja!

Mukautettu opetus

Mukautetussa opetuksessa soittimena on piano. Opetuksessa käytetään kuvionuotteja perinteisen nuottikirjoituksen sijaan.

Avoin osasto

Musiikkiopistossa toimii ns. avoin osasto, jonne kenen tahansa musiikista kiinnostuneen on mahdollista päästä opiskelemaan.

Musiikin hahmotusaineet

Musiikin hahmotuksessa opitaan oman instrumentin hallinnassa tarpeellisia tietoja ja taitoja.

Yhteismusiikki

Yhteismusisointi on luonnollinen osa opintoja, ja sopiva yhteismusiikkiryhmä löytyy oman opettajan ohjauksella.

Valinnaiset opinnot

Kotkan seudun musiikkiopistolla voi omien opintojen ohella opiskella myös monia valinnaisia opintoja.