Yhteismusiikki

Jousiorkesterit Puhallinorkesterit Bänditoiminta Lasten ja nuorten lied

Yhteismusisointi on luonnollinen osa opintoja läpi koko opintojen. Sopiva yhteismusiikkiryhmä löytyy oman opettajan ohjauksella. Vuoden aikana kokoontuvat musiikkiopiston lukuisat jousi- ja puhallinorkesterit, rytmimusiikin bändit, kuoroja, lasten ja nuorten lied -ryhmä sekä eri instrumenttien omat ryhmät. Osallistuminen yhteismusisoinnin kokoonpanoihin sisältyy oppilaan lukukausimaksuun.

Jousiorkesterit

Karhula, Kotka
Junioriorkesteri, kapellimesteri Esa Heikkilä
Kamariorkesteri, kapellimestari Esa Heikkilä

Kotkansaari, Kotka
Minijouset, kapellimestari Eija Vilkki

Puistotalo, Hamina
Junioriorkesteri, kapellimestari Esa Heikkilä
Minijouset, kapellimestari Sirkku Mantere

Katso video: Junioriorkesteri Kotkan Kirkossa

Puhallinorkesterit

Karhula, Kotka
A-orkesteri, kapellimestari Anne Kankare
B-orkesteri, kapellimestari Anne Kankare
C-orkesteri, kapellimestari Anne Kankare
D-orkesteri, kapellimestari Anne Kankare
Uipo, kapellimestari Anne Kankare

Bänditoiminta

Musiikkiopiston lukuisat bändit kokoontuvat Kotkassa ja Haminassa. Olet sitten vasta-alkaja tai vaikka aikuisopiskelija, tule rohkeasti mukaan! Opettajina toimivat Erkki Mela sekä Otto Tikkanen.

Katso video: KSMO-Bändin video

Lasten ja nuorten lied

Ksmo:n ensimmäinen Lasten lied -pilottiryhmä aloitti syksyllä 2020. Siitä lähtien lasten ja nuorten lied -ryhmä on toiminut aktiivisena, ja keväällä 2021 ryhmä toteutti striimatut konsertit Ksmo:n YouTube -kanavalle. Lied on taidemuoto, jossa laulaja ja pianisti musisoivat yhdessä ja muotoilevat laulujen tarinoita ja tunnelmia musiikillisin keinoin. Lied opettajina toimivat laulunopettaja Leena Arffman, ja piano-opettajat Minttu Siitonen ja Paula Aaltonen. Lapset muodostavat ryhmässä lied-pareja (piano/laulu) ja ohjelmisto valitaan kunkin parin osaamistason mukaan. Lisäksi tutustutaan lied-musiikkiin, laulun ja tarinoiden maailmaan erilaisin ryhmäleikein ja -tehtävin.

Opetus sisältyy musiikkiopiston lukukausimaksuun.

Ryhmä kokoontuu pääosin torstaisin klo 18–19 Kotkan keskuskoulun musiikkiluokassa. Syys- ja kevätkaudet huipentuvat konsertteihin. Lisäksi osallistumme valtakunnallisiin lasten lied -tapahtumiin ja teemme yhteistyötä muissa musiikkiopistoissa toimivien lasten lied -ryhmien kanssa.

Lisätietoa lasten ja nuorten lied -opetuksesta: Lasten ja nuorten lied