Hakeminen

Kotkan seudun musiikkiopiston laajan oppimäärän oppilaiksi voivat hakea kaikki
Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella tai Miehikkälässä asuvat henkilöt.

Opintoihin haetaan sähköisesti Eepos-oppilasjärjestelmässä.
Jatkuva haku on avoinna ympäri lukuvuoden.

Olemme yhteydessä kun vapaa oppilaspaikka on tarjolla, siihen asti jäät jonoon. Voit hakea enintään kolmeen eri instrumenttiin. Laulunhakijoilta sekä musiikkiteatterilinjalle hakevilta edellytetään valintatestiä.

Muskarilaiset

Uusien muskarilaisten ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti Eepos-oppilasjärjestelmässä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Uusia muskariryhmiä voidaan myös perustaa kesken lukuvuoden. Lukuvuoden 2024-2025 muskariryhmiin ilmoittautuminen alkaa 2.5.2024.

Soittotuntien sopiva aloitusikä

Varhaisin aloitusikä useisiin soittimiin on n. 5–7-vuotiaana soittimesta riippuen. Kaikissa instrumenteissa opiskelun voi hyvin aloittaa myöhemminkin vaikka nuoruudessa tai jopa aikuisiällä. Suzuki-menetelmällä pianon soittotunnit voi aloittaa jo 4–5-vuotiaana yhdessä vanhemman kanssa.

Lauluopintoihin hakeminen

Laulun perusopintojen suositeltu aloitusikä on n. 13–14 vuotta, myös nuorempia voidaan valita oppilaiksi lyhyemmille tunneille. Lauluun hakijat voivat olla yhteydessä toimistoon laulunäytteen sopimista varten.

Musiikkiteatterilinjalle hakeminen

Uudelle musiikkiteatterilinjalle voi hakea n. 9–10-vuotiaasta alkaen. Linjalla pääaineena on musiikkiteatterilaulu. Musiikkiteatterilinjalle hakiessasi varaudu esittämään yksi vapaavalintainen laulukappale sekä osallistumaan pieneen ryhmätehtävään.

Soitinpankki

Musiikkiopistossa on lainasoitinpankki, josta on mahdollista vuokrata soittimia opintojen alkuvaiheessa (esim. jousisoittimia, harmonikkoja, puhaltimia). Soitinvuokra on 55 e/ lukukausi. Piano, kantele, kitara ja bändisoittimet tulee olla oppilaalla omasta takaa (tai hankkia).

Suzuki-opetus

Suzuki-opetusta tarjotaan pianonsoitossa 4-5-vuodesta alkaen.

Mukautettu opetus

Meillä voit hakea myös mukautettuun pianonsoiton opetukseen. Mukautetussa pianonsoiton opetuksessa käytetään kuvionuotteja perinteisen nuottikirjoituksen sijaan. Mukautettuun instrumenttiopetukseen voivat hakea erityistä tukea tarvitsevat ja kehitysvammaiset oppilaat.

Instrumenttitoiveet

Ilmoita hakiessasi kolme instrumenttitoivetta. Oppilaille pyritään lähtökohtaisesti tarjoamaan 1. toiveen mukaista opiskelupaikkaa. Opiskelupaikkaa tarjotaan 2. ja 3. toiveen mukaiseen instrumenttiin, jos 1. vaihtoehtoon ei ole tarjolla vapaita oppilaspaikkoja.

Tunnin pituus

Aloittavan oppilaan tunnin pituus vaihtelee 20–45 minuutin välillä. Suzuki-oppilaat käyvät 45 min paritunnilla kaksi kertaa viikossa. Muut oppilaat käyvät yksilötunneilla kerran viikossa. Tämän lisäksi opintoihin sisältyvät yhteismusiikkitunnit ja musiikin hahmotustunnit. Tarjoamme myös valinnaisaineita.