Näppäilysoittimet

Musiikkiopistolta löytyy useita hurmaavia näppäilysoittimia, kuten perinteikkäät mutta myös modernimmat kantele, suurkantele ja klassinen kitara.

Kantele

5-kielinen kantele on yli 2000 vuotta vanha Suomen kansallissoitin ja tuttu monille Väinämöisen soittimena! Mielikuva kanteleesta on vahvasti sidonnainen kansanmusiikkiin, mutta kannel on paljon muutakin. Kanteleella ei tarvitse soittaa hiljaa ja kauniisti. Se on monipuolinen, luovuuteen innostava soitin, joka kehittää sointutajua ja houkuttelee etsimään tuttuja melodioita. 5-kielisillä kanteleilla voi soittaa melodioita jopa yhdellä sormella ilman aikaisempaa soittokokemusta. Se ei vaadi pitkälle kehittyneitä motorisia taitoja, joten se sopii hyvin pienemmillekin lapsille (muskarit). 5-kielinen kantele on pienin ja helpoin kantele aloittaa soittaminen. 11- tai 15-kielinen antavat selvästi enemmän mahdollisuuksia soitettavan materiaalin suhteen. Hinnat: perinteinen 5-kielinen alk. uutena 130 €, modernit versiot alk. 170 €, 11-kieliset uutena alk. 280 €.

Suurkantele

Kantele on paljon muutakin kuin 5-kielinen muskarisoitin!

Kanteleensoiton alkutaipaleella opetellaan perussoittotekniikkaa ja musisoidaan sekä nuoteista että korvakuulolta. Ohjelmistossa voi olla kansanmusiikin lisäksi klassisiakin kappaleita oppilaan innostuksen mukaan. Isoja kanteleita voi hankkia suoraan rakentajilta tai käytettynä. Myös kanteleen vuokraus on mahdollista. Opettaja voi auttaa hankinta-asiassa!

  • Opettajat Minna Raskinen, Henna Kervinen, Susanna Apo-Syrjänen

Kitara

Klassinen kitara on tunnettu ja suosittu kielisoitin, joka soveltuu monenlaiseen musisointiin. Klassisen kitaran nylon-kieliä näppäillään pääosin sormin, mikä mahdollistaa lukemattomia erilaisia soittotapoja. Soitin on aloittelevankin soittajan käsissä kaunisääninen ja taitavan kitaristin sylissä erittäin ilmaisuvoimainen instrumentti. Kitaroita on erikokoisia, joista 1/2 ja 3/4-kokoiset ovat nuorille aloittelijoille suositelluimmat. Hinnat alkavat pienempikokoisissa kitaroissa n. 150 € ja vaativammalle harrastajalle täysikokoiset mallit 500-1000 €.

  • Opettaja Ossi Näveri ja Ben Janney