Laulu

Klassista laulua tai rytmimusiikkiin keskittyvää laulua voit opiskella valmennuksessa, pääaineena tai vaikkapa sivuaineena pääinstrumentin lisäksi.

Lauluvalmennus

on varsinaisiin lauluopintoihin valmentavaa opetusta. Lauluvalmennusta voit saada klassiseen tai rytmimusiikkiin. Lauluvalmennukseen voivat hakea n.10-16 -vuotiaat lapset/nuoret. Opetusaika on 15 min/vko tai 30 min/joka toinen viikko. Valmennuksessa tutustutaan laulamisen perusasioihin ja lauletaan paljon!

Klassinen laulu

Opiskelijat perehtyvät ensisijaisesti klassiseen laulumusiikkiin: kansanlaulut, kotimainen laulumusiikki, antiikin aariat, lied. Ohjelmistoon voi sisältyä myös esim. oopperaa, musikaalilauluja, laulelmia, uutta musiikkia.

Pop/Jazz -laulu

Pop/Jazz-laulun opiskelijat perehtyvät ensisijaisesti pop/jazz -musiikin tyyleihin: kansanlaulut, näyttämömusiikki, pop/rock/soul/r&b, iskelmä, blues, jazz. 

Laulu sivuaineena

Jos olet tehnyt pääaineestasi TASO 2, voit halutessasi hakea klassista/rytmimusiikin laulua sivuaineeksi. Tässä tapauksessa tulee ilmoittautua kevään valintatesteihin ja tulla laulamaan valintatestilautakunnalle vapaavalintainen laulu. Sivuaineoikeuksista päättää rehtori.

* Opettajat Leena Arffman, Riikka Pelo, Meeri Mela