Bändisoittimet

Sähkökitara

on kehitetty 1930-luvulla ja sen ottivat ensimmäisinä käyttöön jazzkitaristit. Siinä olevat sähkömagneettiset mikrofonit muuttavat kielten värähtelyn sähköisiksi signaaleiksi. Signaalit vahvistetaan yleensä ulkoisella, kitaraan kytkettävällä kitaravahvistimella. Sähkökitara on monikäyttöinen soitin, jota käytetään monissa eri musiikin tyylilajeissa kuten kantri, metalli, jazz ja blues.

* Opettajat Erkki Mela, Wiljami Salminen

Sähköbasso

kuuluu kielisoittimiin, mutta sen äänen tuottamiseen käytetään sähköistä vahvistinta. Sähköbasson kehitti 1950-luvulla Leo Fender ja hänen tunnetuimmat mallinsa ovat Fender Precision ja Fender Jazz bass. Standardi 4-kielinen sähköbasso on yleensä kvarttivireinen ja soi samalta äänialueelta kuin serkkunsa kontrabasso. Sähköbasso on perinteisesti yhtyesoitin, mutta se taipuu hienosti myös soolojen soittamiseen. Rytmimusiikin tyylejä, joissa sähköbassolla on merkittävä rooli ovat esim. funk, reggae, fuusiojazz ja progressiivinen rock. Kaikkia em. voi opiskella KSMO:ssa rytmimusiikin puolella. Basson soittamisen voi hyvin aloittaa jo ala-asteikäisenä. Aloittelijalle sopivan soittimen saa yleensä jo 200€:lla ja kotivahvistimen harjoituskäyttöön n.100-200€:lla. Myös hyviä käytettyjä soittimia on liikkeellä melko paljon.

* Opettaja Marko Kuusela

Rummut

Rumpusetti voi koostua jazzin pienestä rumpusetistä metallimusiikin isoihin rumpusettien kokoonpanoihin. Alkuun pääsee perussetillä, johon kuuluvat virvelirumpu, yksi tai useampi tom-tom, lattiatomi, bassorumpu ja lautaset. 

Pop/Jazz -laulu

Pop/Jazz-laulun opiskelijat perehtyvät ensisijaisesti pop/jazz -musiikin tyyleihin:
kansanlaulut, näyttämömusiikki, pop/rock/soul/r&b, iskelmä, blues, jazz.

Pop/jazz-piano

Tämä monipuolinen soitin sopii klassiseen ja rytmimusiikkiin soittajan ikään ja kokoon katsomatta! Pianistit voivat musisoida yhdessä muiden pianistien kanssa nelikätisesti, säestää muun soittimen soittajaa tai päästä mukaan bänditoimintaan. Rytmimusiikin linjalla hyvä aloitusikä on 6-vuotiaasta alkaen. Myös nuoret ja aikuiset ovat tervetulleita!

Suosittelemme lämpimästi oppilaille akustista pianoa. Hyväkuntoinen käytetty piano on edullinen vaihtoehto aloittelijalle.

  • Opettajat Otto Tikkanen