Haku musiikkiopistoon: 15.4. -15.5.2021

   

Kevään 2021 HAKU MUSIIKKIOPISTOON ON PÄÄTTYNYT! Ilmoitamme mukaan pääsevien oppilaiden
huoltajille tai oppilaille sähköpostilla opintojen alkamisesta kesäkuun loppuun mennessä. Vapaita paikkoja voi tiedustella sen jälkeen rehtorilta taas syksyn alkaessa. 

Oletko miettinyt olisiko soittaminen tai laulaminen sinulle sopiva harrastus?
Meidän vastauksemme on Kyllä! Meillä on monipuolinen valikoima erilaisia soittimia,
klassisista soittimista pop-jazz soittimiin ja lauluun.

Musiikkiopiston esittely

Meillä Kotkan seudun musiikkiopistossa musiikkia harrastaa n. 550 oppilasta. Tämän lisäksi muskareita, eli musiikkileikkikoululaisia on n. 200 ja lisäksi avoimella osastolla voi ottaa yksityistunteja ilman että on varsinainen oppilas. Suurin osa meidän oppilaista on iältään 7-18 -vuotiaita lapsia ja nuoria.
Meille voi hakea jos asut Kotkassa, Haminassa, Miehikkälässä, Virolahdella tai Pyhtäällä. Soitinopintojen lisäksi meillä pääsee osallistumaan musiikin teorian opiskeluun, jousiorkesteriin, puhallinorkesteriin, kuoroon tai bändiin. Opintojen edetessä tarjolla on myös valinnaisia aineita ja erilaisia kursseja sekä tapahtumia. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus saada meiltä perusopintojen ja syventävien musiikkiopintojen tutkintotodistus. Opetuksesta vastaa n. 50 iloista musiikin ja opetuksen ammattilaista.

Minkä soittimen valitsen?

Soittimissa on mistä valita;
Meiltä löytyy koskentinsoittimet (piano, urut, cembalo), lyömäsoittimet (rummut, ksylofoni, vibrafoni..), vaskisoittimet (trumpetti, pasuuna, tuuba, käyrätorvi, baritonitorvi..), puupuhaltimet (huilu, fagotti, klarinetti, oboe, saksofoni), jousisoittimet (viulu, sello, kontrabasso) ja lisäksi muita soittimia kuten harmonikka, kantele, kitara, sähkökitara, sähköbasso. Meillä voi opiskella myös laulua. Lue täältä kuvaukset erilaisista soittimista ->

Oppilaaksi hakija ja huoltaja lue tämä ensin

Hyvä aloitusikä useisiin soittimiin on noin 5-7-vuotta. Laulun perusopintojen aloitusikä on noin 13-vuotta, ja 10-v. täyttäneitä voidaan valita valmennusoppilaiksi lauluun. Musiikkiopistossa on lainasoitinpankki, josta voi vuokrata soittimia opintojen alkuvaiheessa (esim. jousisoittimia, puhaltimia, harmonikkoja) edullisesti. Piano, kantele, kitara ja bändisoittimet tulee olla omasta takaa (tai hankkia). Oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä lähtökohtaisesti 1. toiveen mukaan. Laita hakiessasi myös 2. ja 3. vaihtoehto joita tarjotaan jos ensimmäinen vaihtoehto on täynnä. Aloittavan oppilaan tunnin pituus voi vaihdella 20min. - 45 min. välillä. Tähän vaikuttavat mm. oppilaan ikä ja käytössä olevat tuntiresurssit. Perusopintoihin valitaan pääasiassa lapsia ja nuoria, aikuisosastolle on oma kiintiönsä. Ennen lopullista opiskelijavalintaa ko. aineen opettaja saattaa olla yhteydessä instrumenttivalinnan soveltuvuuden varmistamiseksi. Ilmoitamme pääsystä musiikkiopistoon sähköpostitse huoltajalle kesäkuun 2021 aikana. 

Hakeminen musiikkiopistoon

Uusien oppilaiden haku elokuussa v. 2021 alkaviin opintoihin on 15.4. - 15.5.2021.
Haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka avautuu osoitteessa: ksmo.eepos.fi 
Jos haet lauluun, katso erillinen ohje ja varaa aika laulunäytteen antamista varten toimistosta.
Seuraa nettisivujamme tai facebook- sivujamme niin saat tarkempia tietoja kevään hausta lähempänä hakuaikaa. 

Hakeminen lauluun

Jos haluat hakea uutena hakijana lauluun tai lauluvalmennukseen, tai laulua sivuaineeksi tulee sinun antaa vapaavalintainen laulunäyte.
Laulun perusopintojen aloitusikä on n. 13 vuotta, ja 10-v. täyttäneitä voidaan valita valmennusoppilaiksi.
Tätä varten on varattu päivä: Ti 25.5.2021 klo 14-20 ja varapäivä Ke 26.5.2021 jolloin pääset esittämään laulun laulukollegiolle. Paikkana on Kotkan seurakuntakeskuksen iso sali (os. Mariankatu 14, 48100 Kotka). Tulethan paikalle 5 min. ennen omaa aikaa, samalla uusien oppilaiden tulee jättää hakemus musiikkiopiston oppilaaksi. Tulosta lomake täältä: musiikkiopiston oppilaan hakulomake

Lauluesitystä varten hakijan tulee varata itselleen esiintymisaika soittamalla toimistoon puh. 044-7470 201. Ajanvaraus on avoinna: 15.4. - 15.5.2021. Muistathan jättää sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron varauksen yhteydessä! Mikäli Korona -tilanne ei salli läsnäoloa, laulunäyte annetaan etäyhteyden kautta jolloin hakijalle lähetetään linkki sähköpostiin. Tieto etäesityksestä ja linkki tulee sähköpostiin edellisenä päivänä (maanantaina) mikäli emme voi toteuttaa lauluesityksiä paikan päällä. Laulu voi olla vapaavalintainen eikä sitä tarvitse osata ulkoa.

Lisätietoja

Jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan niin laita rohkeasti viestiä: info@ksmo.fi