Karjalainen Noora, huilu

Noora Karjalainen on Haminasta lähtöisin oleva huilisti ja huilunsoitonopettaja. Noora aloitti huilunsoiton Kotkan seudun musiikkiopistossa Hannele Dolkin oppilaana vuonna 1994. Huilunsoitto vei mukanaan ja tie vei Ammattikorkeakoulu Stadiaan (nyk. Metropolia) Helsinkiin vuonna 2004 Anja Voipion oppiin, josta Karjalainen valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2008. Vuonna 2007 Karjalainen aloitti opinnot myös Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Petri Alangon sekä Hanna Juutilaisen johdolla suorittaen huilunsoiton A-tutkinnon keväällä 2014 ja valmistuen samana vuonna musiikin maisteriksi. Syyslukukauden 2011 Karjalainen vietti ERASMUS-vaihto-ohjelman puitteissa Saksassa Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn-Bartholdy"-musiikkikorkeakoulussa Leipzigissa prof. Irmela Bosslerin huiluluokalla. Lisäksi Noora on täydentänyt opintojaan useilla mestraikurseilla, joista tärkeimpinä vaikuttajina mainittakoon Jacques Zoonin, Andrea Lieberknechtin, Felix Rengglin ja Annaleenan Jämsän mestarikurssit.

Noora on lisäksi innokas vanhan musiikin soittaja ja on täydentänyt opintojaan opiskellen traverson eli barokkihuilunsoittoa ja vanhan musiikin esiintymiskäytäntöjä ja pedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja suorittanut traversonsoiton B-tutkinnon keväällä 2016.

Työkokemusta on vuosien varrella kertynyt niin huilistina kuin opettajanakin. Noora on toiminut avustajana useissa ammattiorkestereissa Suomessa. Pidempiä viransijaisuuksia huilunsoittajana Karjalainen on tehnyt Oulu Sinfoniassa(2012-2013), Kymi Sinfoniettassa (2014) ja Joensuun Kaupunginorkesterissa (2015). Lisäksi Noora on toiminut huilunsoiton tuntiopettajana useissa eri musiikkiopistoissa. Syksystä 2016 Karjalainen toimii Kotkan seudun musiikkiopiston huilunsoitonopettajana ja johtaa myös B-puhallinorkesteria.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ksmo.fi

Takaisin yhteystiedot sivulle