Heikkilä Esa, orkesterit, viulu

Esa Heikkilän monipuolisen muusikonuran kolme kivijalkaa ovat kapellimestarin, viulistin ja pedagogin tehtävät. Heikkilä on toiminut sekä Joensuun että Lohjan Kaupunginorkestereiden taiteellisena johtajana ja vieraillut kaikkien merkittävimpien suomalaisorkestereiden edessä. Hän on myös johtanut paljon eri puolilla Eurooppaa sekä mm. USA:ssa maineikasta Minnesota Orchestraa. Heikkilän levytyksistä mm. Naxos, BIS ja Alba levymerkeille viimeisimpinä ovat Malcolm Arnoldin musiikkia sisältävä levytys BBC Ulster Orchestran kanssa ja Siitä tuntee joulun -äänite Sinfonia Lahden kanssa. Hän on myös toiminut festivaalijohtajana Riihimäen kesäkonserteissa ja Sysmän Suvijuhlissa. 

Muusikon taipaleensa Heikkilä aloitti maamme merkittävimmissä orkestereissa. Hän toimi yli neljännesvuosisadan pääasiassa äänenjohtajatehtävissä Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Sinfonia Lahdessa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt monilla festivaaleilla ja levyttänyt kamarimusiikkia esim. BIS -levymerkille.

Oman muusikonuran ohella erityisen tärkeää on ollut myös toimiminen nuorten parissa. Lehtorina mm. Oulun ja Lahden ammattikorkeakouluissa sekä Päijät-Hämeen Konservatoriossa hän on erityisesti saanut tunnustusta yhteissoiton - niin kamarimusiikin kuin orkesterisoiton - opettajana. Tässä roolissa hän on ollut vierailevana orkesterinjohtajana monissa musiikkiopistoissa ja musiikkikorkeakouluissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Valtakunnallisen nuorten sinfoniaorkesterin, Vivon, taiteellisena johtajana Heikkilä oli liki 15 vuoden ajan. Syksystä 2013 Esa Heikkilä on toiminut Kotkan seudun musiikkiopistossa viulunsoiton opettajana sekä jousi- ja sinfoniaorkestereiden johtajana.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ksmo.fi

Takaisin yhteystiedot sivulle