Heikkilä Esa, Kamariorkesteri, Junioriorkesteri

Esa Heikkilä on sekä Lohjan Kaupunginorkesterin että sinfoniaorkesteri Vivon taiteellinen johtaja. Hän toimii myös Riihimäen kesäkonserttien taiteellisena johtajana, ja aiemmin hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin johdossa sekä Sinfonia Lahden viulistina 25 vuoden ajan.

Kapellimestarivierailuja Heikkilä on tehnyt paitsi suomalaisorkestereiden kapellimestarina myös ulkomailla. Hän on työskennellyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun ja Tampereen filharmonisten orkestereiden, Ulster Orchestran sekä Islannin ja Kyproksen sinfoniaorkestereiden kapellimestarina. Heikkilä levytyksistä mm. Naxos ja BIS levymerkeille viimeisimpinä ovat Malcolm Arnoldin musiikkia sisältävä levytys BBC Ulster Orchestran kanssa ja Siitä tuntee joulun -äänite Sinfonia Lahden kanssa.

Esa Heikkilä aloitti muusikonuransa viulistina maamme merkittävimmissä orkestereissa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt monilla festivaaleilla ja levyttänyt kamarimusiikkia mm. BIS -levymerkille. Oman muusikon uransa ohella Heikkilä on tehnyt pitkään työtä myös nuorten parissa mm. Lahden ammattikorkeakoulun orkesteri- ja kamarimusiikin lehtorina. Syksystä 2013 Esa Heikkilä on toiminut Kotkan seudun musiikkiopistossa viulunsoitonopettajana sekä jousi- ja sinfoniaorkesterien johtajana.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ksmo.fi

Takaisin yhteystiedot sivulle