Ismälä Ari, Kotka Big Band

Olen opiskellut ”kantapää-tekniikalla”, aluksi rock- ja popmusiikkia, sitten 1970-luvun lopulta kymmenkunta vuotta solistien säestämis- ja rahvaan tanssittamismusiikkia.
Koska keikoilla alkoi olla äänenväsymistä pari kertaa vuodessa, hakeuduin Hyvinkäällä musiikkiopistoon. Ensimmäinen laulutunti oli maanantaiaamuna klo 8.00 ja tempaisin möreästi ”Läksin minä kesäyönä käymään” (koska sitä pyydettiin) ja tämän seurauksena yritin olla basso seuraavat vuodet, huokaus. Pianokurssit ja teoriat tuli hoidetuksi samalla, kun ”Papagenoin” sen aikaisen 2A-laulukurssin.
Kotkaan muutettuani Sirkku Kaitila epäili, josko sittenkin olisin tenori…
Kotkassa alkoi myös kuoronjohtajaurani. Joku tiesi jonkun, joka tiesi minut ja aloitin Kalevi Ukkolan rinnalla Hyväntuulen Laulajissa. Pullamainen paisuminen johti siihen, että parhaimmillaan/pahimmillaan johdin viittä kuoroa. Kotka Big Bandin puikkoihin ajauduin, kun Ukkola piti välivuoden -90-luvun alussa. Samalla reissulla tääll’ olen viel’.
Samaan aikaan minua kysyttiin Kotkan Kaupunginteatteriin, missä on nykyinen päätoimeni teatterikapellimestarina. Tässä työssä on monipuolisesta, kumartelemattomasta muusikkotaustasta ollut paljon hyötyä.
Kovasti kun oli kysyntää siellä ja täällä, niin jossain vaiheessa epätietoisuus oman osaamisen tasosta alkoi kalvaa, koska varsinaista akateemista koulutusta ei ollut taskussa. Hain ja pääsinkin Teatterikorkeakouluun musiikkiteatteriopetukseen, missä sain vahvistuksen sille, että ”oikein on mennyt”. Teatteritaiteen maisterin paperit sain vuonna 1998.

Tekemällä näyttää oppivan, jos haluaa! Mutta nuoret: opiskelkaa! Se on suorempi tie!

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ksmo.fi

Takaisin yhteystiedot sivulle